Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Caraibe » Jambon cu ananas |
Jambon cu ananas
Reţetă tradiţională din Caraibe
Timp de preparare: 4 h
Complexitate: ridicată Ingrediente: Un jambon (pulpa din spate intreaga) fara sorici si grasime de 5-7 kg, doi catei de usturoi, doua cepe, 12 cuisoare, doi cm de scortisoara, doua linguri de otet de vin rosu, doua linguri de boabe de mustar, 1 litru de rom alb, doi ananasi, sare. Mod de preparare: Se traseaza un cadrilaj pe toata suprafata jambonului, cu un cutit ascutit. Se pune intr-o tava. Se curata si se piseaza usturoiul. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se amesteca ceapa, usturoiul, cuisoarele, scortisoara, otetul, boabele de mustar si romul. Se varsa peste jambon. Se lasa sa se marineze 24 de ore, intorcandu-se des carnea, ca sa fie bine impregnata. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se scoate jambonul din marinata si se usuca. Se scoate scortisoara din marinata. Se pune jambonul pe placa din cuptor si se frige timp de trei ore, stropindu-l des cu marinata. Se curata ananasii si se taie in rondele. Se plaseaza rondelele in jurul jambonului cu minimum o ora inainte de terminarea coacerii. Se scoate jambonul din cuptor si se taie feli. Se asaza pe un platou cald. Se dizolva sucurile ramase pe placa din cuptor cu putina apa calda si se pune sosul rezultat intr-o sosiera. Se decoreaza jambonul cu feliile de ananas.
8.795 vizualizări
Versiunea printabilă1.139 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme) 5. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre) 8. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi) 10. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri) 11. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 12. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 14. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi) 15. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi) 17. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi) 18. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume) 19. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume) 23. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite) 26. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre) |