![]() |
![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Caraibe » Jambon cu ananas |
Jambon cu ananas
![]() Reţetă tradiţională din Caraibe
Timp de preparare: 4 h
Complexitate: ridicată Ingrediente: Un jambon (pulpa din spate intreaga) fara sorici si grasime de 5-7 kg, doi catei de usturoi, doua cepe, 12 cuisoare, doi cm de scortisoara, doua linguri de otet de vin rosu, doua linguri de boabe de mustar, 1 litru de rom alb, doi ananasi, sare. Mod de preparare: Se traseaza un cadrilaj pe toata suprafata jambonului, cu un cutit ascutit. Se pune intr-o tava. Se curata si se piseaza usturoiul. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se amesteca ceapa, usturoiul, cuisoarele, scortisoara, otetul, boabele de mustar si romul. Se varsa peste jambon. Se lasa sa se marineze 24 de ore, intorcandu-se des carnea, ca sa fie bine impregnata. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se scoate jambonul din marinata si se usuca. Se scoate scortisoara din marinata. Se pune jambonul pe placa din cuptor si se frige timp de trei ore, stropindu-l des cu marinata. Se curata ananasii si se taie in rondele. Se plaseaza rondelele in jurul jambonului cu minimum o ora inainte de terminarea coacerii. Se scoate jambonul din cuptor si se taie feli. Se asaza pe un platou cald. Se dizolva sucurile ramase pe placa din cuptor cu putina apa calda si se pune sosul rezultat intr-o sosiera. Se decoreaza jambonul cu feliile de ananas.
8.829 vizualizări
1.148 tipăriri 3 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |