Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Kishk |
Kishk
Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt, 3 linguri faina, 3 cepe medii tocate, 1 l supa de pasare, 450 g iaurt gros, 50 g unt, 2 linguri ulei (pt. prajit ceapa). Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu se maroneasca), se adauga faina si se amesteca. Se adauga iaurtul cate 1-2 linguri o data si se amesteca, se creste focul, se adauga putin cate putin din supa de pasare si ceapa prajita. Se fierbe cca 5 min amestecand din cand in cand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se mai fierbe pentru 5 min (se adauga apa daca devine prea groasa). Se ia de pe foc, se lasa sa stea 5 min si se serveste.
8.133 vizualizări
Versiunea printabilă1.104 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |