Lasagna cu cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna cu cartofi

Lasagna cu cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g ciuperci, 1 ceapa, 1 vanata, 5 linguri de untdelemn, 300 g carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca), sare, piper, 250 g rosii, sos bechamel, 1 legatura de patrunjel, 750 g cartofi rosii (rezistenti la foc), grasime pentru tava.
Pentru sosul bechamel: 20 g unt, 20 g faina, 1/2 litru lapte, sare, putina nucsoara rasa.

Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie marunt (nu se toaca). Se curata vanata de coaja, se spala, se taie felii groase. Se prajesc in 3 linguri de untdelemn pe ambele parti, apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta (servetel gros).
Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de untdelemn, se sareaza, se pipereaza. Se adauga ceapa si se caleste si ea. Se scoate tocatura afara si in restul de grasime ramas, se prajesc ciupercile. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu tocatura de carne.
Se prepara sosul bechamel: se rumeneste usor faina in unt, se stinge cu lapte si se amesteca intruna ca sa nu faca cocolosi. Se lasa sa mijoteasca pe foc mic cateva minute.
Se spala rosiile, se taie in sferturi, li se scot semintele.
Sosul bechamel se amesteca cu patrunjelul tocat.
Se curata cartofii, se spala, se taie felii (cat latul degetului mic). Se ia un vas rezistent la foc, uns cu grasime (ulei sau unt), in care se asaza in randuri alternative cartofii, tocatura de carne cu ciuperci, feliile de vanata, rosiile si sosul bechamel. Se repeta de mai multe ori, pana ce se termina toate legumele. Stratul superior se acopera din gros, cu sos. Se da la cuptor o ora.
9.370 vizualizări
876 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
5. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
8. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
11. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
15. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
19. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
23. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.