Lasagna cu cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna cu cartofi

Lasagna cu cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g ciuperci, 1 ceapa, 1 vanata, 5 linguri de untdelemn, 300 g carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca), sare, piper, 250 g rosii, sos bechamel, 1 legatura de patrunjel, 750 g cartofi rosii (rezistenti la foc), grasime pentru tava.
Pentru sosul bechamel: 20 g unt, 20 g faina, 1/2 litru lapte, sare, putina nucsoara rasa.

Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie marunt (nu se toaca). Se curata vanata de coaja, se spala, se taie felii groase. Se prajesc in 3 linguri de untdelemn pe ambele parti, apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta (servetel gros).
Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de untdelemn, se sareaza, se pipereaza. Se adauga ceapa si se caleste si ea. Se scoate tocatura afara si in restul de grasime ramas, se prajesc ciupercile. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu tocatura de carne.
Se prepara sosul bechamel: se rumeneste usor faina in unt, se stinge cu lapte si se amesteca intruna ca sa nu faca cocolosi. Se lasa sa mijoteasca pe foc mic cateva minute.
Se spala rosiile, se taie in sferturi, li se scot semintele.
Sosul bechamel se amesteca cu patrunjelul tocat.
Se curata cartofii, se spala, se taie felii (cat latul degetului mic). Se ia un vas rezistent la foc, uns cu grasime (ulei sau unt), in care se asaza in randuri alternative cartofii, tocatura de carne cu ciuperci, feliile de vanata, rosiile si sosul bechamel. Se repeta de mai multe ori, pana ce se termina toate legumele. Stratul superior se acopera din gros, cu sos. Se da la cuptor o ora.
9.419 vizualizări
895 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
15. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
17. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.