Lasagna de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna de pui

Lasagna de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar.
Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper.
Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
14.919 vizualizări
1.304 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
23. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.