Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna de pui |
Lasagna de pui
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar. Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper. Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea. In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper. Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
14.882 vizualizări
Versiunea printabilă1.294 tipăriri 39 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 4. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 6. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre) 8. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi) 14. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 15. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 17. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 18. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi) 19. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi) 23. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi) |