Lasagna de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna de pui

Lasagna de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar.
Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper.
Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
14.935 vizualizări
1.309 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
29. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.