Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (I) |
Lebărvurşti (Leberwurst) (I)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: Ficat de porc, carne de porc grasă, slănină, sare, piper, intestine, ouă (facultativ). Mod de preparare: Se fierbe în clocote mici, nu prea tare, ficatul de porc împreună cu o cantitate egală de carne grasă de la gât. Se lasă să se răcească, apoi se trece de 2-3 ori prin maşina de tocat. Se freacă tocătura într-un castron, până devine ca o pastă. Separat, se taie în pătrăţele mici slanina fiarta foarte puţin. Se amestecă cu pasta de ficat şi se adaugă puţină zeamă, în care a fiert la început ficatul. Se potriveşte de sare şi piper. Intestinele groase de porc, curăţate şi spălate bine, se umplu cu această compoziţie. Se înţeapă în căteva locuri cu acul, ca să nu plesnească la fiert. Se pun în apă fierbinte, lăsând sa dea în câteva clocote, la foc mic. Se lasă să se răcească în apa în care au fiert.
9.594 vizualizări
Versiunea printabilă1.082 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri) 7. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 11. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 12. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi) 14. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri) 15. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume) 16. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi) 17. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume) 19. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate) 20. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 23. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci) 24. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate) 28. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi) |