Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.379 vizualizări
1.245 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
12. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
19. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
24. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
27. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.