Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II) |
Lebărvurşti (Leberwurst) (II)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc. Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros. Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.313 vizualizări
Versiunea printabilă1.226 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume) 6. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri) 7. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme) 11. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri) 15. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi) 21. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 23. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi) 27. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 29. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |