Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II) |
Lebărvurşti (Leberwurst) (II)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc. Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros. Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.222 vizualizări
Versiunea printabilă1.212 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi) 4. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri) 7. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 9. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri) 18. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 20. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate) 22. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 27. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi) 29. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 30. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) |