Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.341 vizualizări
1.238 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
5. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.