Lebărvurşti (Leberwurst) (III) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 kg ficat de porc, 1,5 kg carne de porc, 1 kg sorici, 2 kg slanină cruda, 500 g ceapă, 10 g piper, 3 oua, circa 10 m intestin gros, 30 g sare, (facultativ) nucusoare rase.

Mod de preparare: Ficatul se curata de vene si se spala. Se topeste o cantitate de circa 200 g slanina. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura cu putina apa. Ficatul, carnea, slanina si soriciul se fierb, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina. Compozitia se amesteca cu ceapa prajita, sare, piper, nucsoara si se trece din nou prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale, omogenizand bine compozitia.
Se pregatesc intestinele si se umplu cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa fierbinte, circa o ora, timp in care se verifica daca este fiert. Se scoate intr-un vas cu apa rece unde se tine circa 30 minute, apoi se scurge si se pastreaza la rece.
9.359 vizualizări
1.186 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
10. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
13. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ghiveci pentru iarnă (III) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
21. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
27. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
29. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.