Legume cu maioneză şi usturoi (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Legume cu maioneză şi usturoi (II)

Legume cu maioneză şi usturoi (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru maioneza: 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi pisati, 1 ceasca ulei de masline, 1 varf de cutit piper, 3 linguri zeama de lamaie.
Legumele: 4 vinete mici, 4 ardei grasi mijlocii, 4 rosii potrivite (tari), 4 cepe marunte, 1/3 ceasca ulei de masline, 1/3 ceasca patrunjel verde tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita piper macinat.

Mod de preparare: Maioneza: Se bat (cu telul) circa un minut galbenusurile si usturoiul presat si se adauga cate-o lingura de ulei, amestecand pana ce maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. (Cu cat e mai groasa, cu-atat se poate turna uleiul mai repede). Se incorporeaza zeama de lamaie si piperul si se pune deoparte.
Se aseaza legumele intregi si cu coaja cu tot pe gratarul uns si incins si se prajesc circa 6-8 minute pe toate partile (pana ce se innegreste coaja). Se iau de pe gratar, se invelesc cu un stergar umed, se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza coaja, se taie bucati de 2 cm si se pun pe un platou.
Intr-un bol, se amesteca uleiul, patrunjelul si usturoiul si se toarna sosul peste legume. Se servesc calde - ca fel principal, cu maioneza si paine proaspata.
7.211 vizualizări
984 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cap de viţel cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
3. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
8. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
23. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
27. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.