Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Legume cu maioneză şi usturoi (II) |
Legume cu maioneză şi usturoi (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: Pentru maioneza: 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi pisati, 1 ceasca ulei de masline, 1 varf de cutit piper, 3 linguri zeama de lamaie. Legumele: 4 vinete mici, 4 ardei grasi mijlocii, 4 rosii potrivite (tari), 4 cepe marunte, 1/3 ceasca ulei de masline, 1/3 ceasca patrunjel verde tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita piper macinat. Mod de preparare: Maioneza: Se bat (cu telul) circa un minut galbenusurile si usturoiul presat si se adauga cate-o lingura de ulei, amestecand pana ce maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. (Cu cat e mai groasa, cu-atat se poate turna uleiul mai repede). Se incorporeaza zeama de lamaie si piperul si se pune deoparte. Se aseaza legumele intregi si cu coaja cu tot pe gratarul uns si incins si se prajesc circa 6-8 minute pe toate partile (pana ce se innegreste coaja). Se iau de pe gratar, se invelesc cu un stergar umed, se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza coaja, se taie bucati de 2 cm si se pun pe un platou. Intr-un bol, se amesteca uleiul, patrunjelul si usturoiul si se toarna sosul peste legume. Se servesc calde - ca fel principal, cu maioneza si paine proaspata.
7.192 vizualizări
Versiunea printabilă976 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 3. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 5. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă) 6. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri) 9. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 10. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe) 11. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 14. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi) 17. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 18. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre) 20. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 23. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 24. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri) 25. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume) 30. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe) |