Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Legume cu maioneză şi usturoi (II) |
Legume cu maioneză şi usturoi (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: Pentru maioneza: 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi pisati, 1 ceasca ulei de masline, 1 varf de cutit piper, 3 linguri zeama de lamaie. Legumele: 4 vinete mici, 4 ardei grasi mijlocii, 4 rosii potrivite (tari), 4 cepe marunte, 1/3 ceasca ulei de masline, 1/3 ceasca patrunjel verde tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita piper macinat. Mod de preparare: Maioneza: Se bat (cu telul) circa un minut galbenusurile si usturoiul presat si se adauga cate-o lingura de ulei, amestecand pana ce maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. (Cu cat e mai groasa, cu-atat se poate turna uleiul mai repede). Se incorporeaza zeama de lamaie si piperul si se pune deoparte. Se aseaza legumele intregi si cu coaja cu tot pe gratarul uns si incins si se prajesc circa 6-8 minute pe toate partile (pana ce se innegreste coaja). Se iau de pe gratar, se invelesc cu un stergar umed, se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza coaja, se taie bucati de 2 cm si se pun pe un platou. Intr-un bol, se amesteca uleiul, patrunjelul si usturoiul si se toarna sosul peste legume. Se servesc calde - ca fel principal, cu maioneza si paine proaspata.
7.149 vizualizări
Versiunea printabilă962 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume) 2. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume) 4. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 6. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 7. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi) 9. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume) 10. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte) 12. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme) 14. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri) 15. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume) 22. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume) 25. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 30. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi) |