Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză |
Legume prăjite cu sos şi maioneză
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit. Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei. Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi. Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper. Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare. Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa). Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.501 vizualizări
Versiunea printabilă1.010 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe) 5. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri) 6. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume) 10. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume) 12. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 13. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri) 14. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 16. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume) 17. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume) 19. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi) 21. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 22. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 24. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi) 26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte) 28. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 29. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 30. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume) |