Legume prăjite cu sos şi maioneză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză

Legume prăjite cu sos şi maioneză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.524 vizualizări
1.020 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
3. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
14. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
15. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
18. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
22. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
24. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.