Legume prăjite cu sos şi maioneză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză

Legume prăjite cu sos şi maioneză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.470 vizualizări
999 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
8. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
17. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
18. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
20. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
22. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
29. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.