Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Legume provensale |
Legume provensale
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ceapă, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguriţe ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 roşii cireaşă (foarte mici), 2 crenguţe busuioc. Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie: ceapa fideluţă, ciupercile felii, dovleceii rondele şi cartofii cubuleţe. Se prăjesc în uleiul încins, se adaugă sare, piper şi ierburile aromate tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă să se dunstuiască circa 20 de minute. Se servesc garnisite cu roşiile tăiate în două şi frunzuliţe de busuioc.
4.352 vizualizări
Versiunea printabilă795 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 2. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 5. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 7. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume) 8. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 12. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi) 25. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte) 27. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume) |