Legume provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Legume provensale

Legume provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguriţe ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 roşii cireaşă (foarte mici), 2 crenguţe busuioc.

Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie: ceapa fideluţă, ciupercile felii, dovleceii rondele şi cartofii cubuleţe.
Se prăjesc în uleiul încins, se adaugă sare, piper şi ierburile aromate tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă să se dunstuiască circa 20 de minute.
Se servesc garnisite cu roşiile tăiate în două şi frunzuliţe de busuioc.
4.373 vizualizări
804 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
20. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.