Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso |
Lingua al bagnetto rosso
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba. Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata. Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
4.062 vizualizări
Versiunea printabilă810 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Aluat de cozonac (brioşe) (Dulciuri > Aluaturi) 2. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume) 3. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 4. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume) 6. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume) 8. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 10. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 11. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi) 13. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 14. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume) 18. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume) 20. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi) 23. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme) 24. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume) 26. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Pliculeţe cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume) 30. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |