Lingua al bagnetto rosso - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba.

Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
4.117 vizualizări
832 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
3. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
8. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
9. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
12. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
13. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
22. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Balmoş ca pe Rarău (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
30. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.