Lingua al bagnetto rosso - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba.

Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
4.094 vizualizări
822 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
5. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
6. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
7. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pârjoale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
14. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
18. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
22. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
24. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
26. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
27. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
28. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.