Macaroane cu piept de pui şi ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei

Macaroane cu piept de pui şi ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.186 vizualizări
879 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
4. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
13. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
20. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.