Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei |
Macaroane cu piept de pui şi ardei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde. Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica. Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici. Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat. Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.134 vizualizări
Versiunea printabilă859 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi) 2. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 4. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi) 5. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte) 6. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate) 8. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin) 13. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi) 14. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi) 20. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate) 21. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume) 24. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 26. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 27. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume) 28. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume) 30. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume) |