Macaroane cu piept de pui şi ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu piept de pui şi ardei

Macaroane cu piept de pui şi ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat.
Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
5.167 vizualizări
871 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
25. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.