Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) |
Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 3 vinete subtiri, 3 catei de usturoi, 2 linguri de untdelemn, 1 cutie de rosii cojite (400 g), sare, piper, 1 legatura de busuioc, untdelemn pentru prajit, 300 g paste (la alegere), 250 g telemea, 80 g cascaval ras. Mod de preparare: Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.
5.004 vizualizări
Versiunea printabilă846 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume) 2. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 3. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Supă cu conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Conopidă cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Banane în coniac (Dulciuri > Salate de fructe) 12. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Conopidă poloneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume) 15. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă) 19. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume) 20. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 22. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 27. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 28. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 29. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |