Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) |
Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 3 vinete subtiri, 3 catei de usturoi, 2 linguri de untdelemn, 1 cutie de rosii cojite (400 g), sare, piper, 1 legatura de busuioc, untdelemn pentru prajit, 300 g paste (la alegere), 250 g telemea, 80 g cascaval ras. Mod de preparare: Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.
4.971 vizualizări
Versiunea printabilă836 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Macaroane cu zarzavaturi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Piure de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri) 15. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi) 21. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă) 23. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 27. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume) |