Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane)

Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 3 vinete subtiri, 3 catei de usturoi, 2 linguri de untdelemn, 1 cutie de rosii cojite (400 g), sare, piper, 1 legatura de busuioc, untdelemn pentru prajit, 300 g paste (la alegere), 250 g telemea, 80 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.
5.024 vizualizări
854 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
8. Conopidă a la Richelieu (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
29. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.