Makluba - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Makluba

Makluba

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa.

Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei. Cind sint toate gata, se ia o oala mai mare in care se pune in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez. La urma se ia zeama in care a fiert puiul si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cind este fiert orezul si nu mai este apa se stinge focul.
Se serveste calda, cu iaurt si salata.
8.357 vizualizări
1.118 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.