Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
15.939 vizualizări
1.196 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
7. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
14. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
26. Chipsuri de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.