Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
15.832 vizualizări
1.168 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chipsuri de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
8. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
14. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
19. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.