Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu carne de porc şi legume |
Mămăligă cu carne de porc şi legume
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai (grisat), sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru carne + legume: 200 g spanac, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 150 g ciuperci, 1 ceapa mica, 250 g carne de porc (file), 1 lingura ulei, 50 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), piper proaspat macinat, sare. Mod de preparare: Mamaliga: se pune la fiert apa sarata (3/4 l apa) si cand clocoteste, se toarna malaiul, putin cate putin, amestecand intruna ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune deoparte sa se raceasca (mamaliga e gata cand se desprinde de fundul ceaunului), dupa care se adauga laptele si untul. Carnea + legumele: se alege spanacul, se spala in mai multe ape, se fierbe circa 3 minute in apa cu sare si se scurge printr-o strecuratoare. Se spala ardeii, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasii subtiri. Ceapa, curatata, se taie marunt, iar carnea se taie felii care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Se scot feliile de carne din tigaie si se pun la prajit ciupercile si ardeii. Se adauga ceapa, se prajeste putin si ea, se adauga spanacul, carnea si zeama concentrata, se lasa sa dea intr-un clocot si se gusta de sare si piper. Mamaliga se pune in farfurii adanci si se serveste fierbinte cu mancarea de carne si legume.
6.914 vizualizări
Versiunea printabilă892 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe) 4. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 5. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate) 9. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate) 10. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 13. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume) 20. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi) 21. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi) 22. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri) 24. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 25. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme) 27. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 29. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |