Mămăligă cu carne de porc şi legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu carne de porc şi legume

Mămăligă cu carne de porc şi legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai (grisat), sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru carne + legume: 200 g spanac, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 150 g ciuperci, 1 ceapa mica, 250 g carne de porc (file), 1 lingura ulei, 50 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Mamaliga: se pune la fiert apa sarata (3/4 l apa) si cand clocoteste, se toarna malaiul, putin cate putin, amestecand intruna ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune deoparte sa se raceasca (mamaliga e gata cand se desprinde de fundul ceaunului), dupa care se adauga laptele si untul.
Carnea + legumele: se alege spanacul, se spala in mai multe ape, se fierbe circa 3 minute in apa cu sare si se scurge printr-o strecuratoare. Se spala ardeii, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasii subtiri. Ceapa, curatata, se taie marunt, iar carnea se taie felii care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Se scot feliile de carne din tigaie si se pun la prajit ciupercile si ardeii. Se adauga ceapa, se prajeste putin si ea, se adauga spanacul, carnea si zeama concentrata, se lasa sa dea intr-un clocot si se gusta de sare si piper. Mamaliga se pune in farfurii adanci si se serveste fierbinte cu mancarea de carne si legume.
7.002 vizualizări
919 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
4. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
7. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
10. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
18. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
22. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
29. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.