Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată |
Mămăligă cu ceapă caramelizată
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate). Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit. Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.189 vizualizări
Versiunea printabilă1.066 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume) 2. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 3. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume) 4. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 5. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 9. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai) 10. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai) 11. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai) 12. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 16. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 18. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume) 19. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume) 20. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai) 21. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume) 23. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 25. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 27. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume) 28. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă) 30. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) |