Mămăligă cu ceapă caramelizată - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată

Mămăligă cu ceapă caramelizată

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate).

Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit.
Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.286 vizualizări
1.091 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
2. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
11. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
19. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
21. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
23. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.