Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată |
Mămăligă cu ceapă caramelizată
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate). Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit. Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.245 vizualizări
Versiunea printabilă1.082 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi) 5. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 10. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 13. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai) 15. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume) 16. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi) 17. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 20. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 23. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 28. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume) |