Mămăligă cu roşii şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate).

Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit.

Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească.

Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.627 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
9. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
14. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
16. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
26. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.