Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci |
Mămăligă cu roşii şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate). Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit. Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească. Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.593 vizualizări
Versiunea printabilă1.071 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume) 3. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă) 9. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 13. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume) 14. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri) 20. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 21. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume) 22. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume) 25. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Salată italienească (Salate > Salate de legume) 28. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă) 30. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) |