Mămăligă cu roşii şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate).

Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit.

Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească.

Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.542 vizualizări
1.053 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
3. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
5. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
6. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
10. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
13. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
19. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
21. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
25. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
26. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
29. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.