Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.094 vizualizări
1.027 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
2. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
5. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
8. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
12. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
13. Glazură de ciocolată (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
14. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
19. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Crap la proţap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Jumări ca la Olteniţa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
29. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.