Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.126 vizualizări
1.037 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
2. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
11. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Glazură de ciocolată (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
20. Somon la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
22. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
25. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
29. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
30. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.