Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci

Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g mălai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 căţei de usturoi, 1 crenguţă rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat, 40 g unt, 100 g smîntînă, parmezan sau caşcaval ras.

Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, 1,2 l de apă cu o linguriţă de sare şi 10 g unt. Cînd începe să clocotească apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarnă mălaiul în ploaie şi se fierbe mămăliga, încet, circa 15-20 de minute, amestecînd întruna. Se unge o tavă cu 10 g unt, se toarnă mămăliga în tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se lasă să se răcească.
Se taie baconul cubuleţe, iar ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se toacă acele de rozmarin, se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi potrivite.
Se încinge uleiul într-o cratiţă mai înaltă şi se prăjesc, pe rînd, baconul, ceapa, usturoiul şi rozmarinul, amestecînd întruna. Se adaugă apoi ciupercile, se prăjesc şi ele puţin şi se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute în zeama lor. Se săreaza, se piperează. Se încorporează smîntîna, se dau în clocot şi se pun deoparte.
Se pune mămăliga întreagă într-o tigaie mare şi se prăjeşte în unt, la foc iute, întîi pe-o parte (pînă se rumeneşte) şi pe urmă pe cealaltă, adăugîndu-se încă puţin unt şi mişcînd din timp în timp tigaia ca să nu se prindă. Se încălzesc din nou ciupercile, se toarnă peste mămăligă, se presară peste ele parmezanul ras şi se serveşte mămăliga imediat.
5.081 vizualizări
1.050 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
13. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
17. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
18. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
28. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.