Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci |
Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 250 g mălai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 căţei de usturoi, 1 crenguţă rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat, 40 g unt, 100 g smîntînă, parmezan sau caşcaval ras. Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, 1,2 l de apă cu o linguriţă de sare şi 10 g unt. Cînd începe să clocotească apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarnă mălaiul în ploaie şi se fierbe mămăliga, încet, circa 15-20 de minute, amestecînd întruna. Se unge o tavă cu 10 g unt, se toarnă mămăliga în tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se lasă să se răcească. Se taie baconul cubuleţe, iar ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se toacă acele de rozmarin, se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi potrivite. Se încinge uleiul într-o cratiţă mai înaltă şi se prăjesc, pe rînd, baconul, ceapa, usturoiul şi rozmarinul, amestecînd întruna. Se adaugă apoi ciupercile, se prăjesc şi ele puţin şi se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute în zeama lor. Se săreaza, se piperează. Se încorporează smîntîna, se dau în clocot şi se pun deoparte. Se pune mămăliga întreagă într-o tigaie mare şi se prăjeşte în unt, la foc iute, întîi pe-o parte (pînă se rumeneşte) şi pe urmă pe cealaltă, adăugîndu-se încă puţin unt şi mişcînd din timp în timp tigaia ca să nu se prindă. Se încălzesc din nou ciupercile, se toarnă peste mămăligă, se presară peste ele parmezanul ras şi se serveşte mămăliga imediat.
5.048 vizualizări
Versiunea printabilă1.040 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 5. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 7. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi) 11. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri) 12. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 13. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 14. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume) 15. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi) 16. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 17. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi) 18. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 21. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 23. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume) 26. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume) 27. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi) 28. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume) 30. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |