Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci |
Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 250 g mălai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 căţei de usturoi, 1 crenguţă rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat, 40 g unt, 100 g smîntînă, parmezan sau caşcaval ras. Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, 1,2 l de apă cu o linguriţă de sare şi 10 g unt. Cînd începe să clocotească apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarnă mălaiul în ploaie şi se fierbe mămăliga, încet, circa 15-20 de minute, amestecînd întruna. Se unge o tavă cu 10 g unt, se toarnă mămăliga în tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se lasă să se răcească. Se taie baconul cubuleţe, iar ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se toacă acele de rozmarin, se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi potrivite. Se încinge uleiul într-o cratiţă mai înaltă şi se prăjesc, pe rînd, baconul, ceapa, usturoiul şi rozmarinul, amestecînd întruna. Se adaugă apoi ciupercile, se prăjesc şi ele puţin şi se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute în zeama lor. Se săreaza, se piperează. Se încorporează smîntîna, se dau în clocot şi se pun deoparte. Se pune mămăliga întreagă într-o tigaie mare şi se prăjeşte în unt, la foc iute, întîi pe-o parte (pînă se rumeneşte) şi pe urmă pe cealaltă, adăugîndu-se încă puţin unt şi mişcînd din timp în timp tigaia ca să nu se prindă. Se încălzesc din nou ciupercile, se toarnă peste mămăligă, se presară peste ele parmezanul ras şi se serveşte mămăliga imediat.
4.994 vizualizări
Versiunea printabilă1.029 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 6. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 8. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 10. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 12. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 15. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă) 19. Salată Dijon (Salate > Salate de legume) 20. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 21. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume) 22. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume) 24. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume) 26. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 28. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume) 29. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 30. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi) |