Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Mâncare de vinete preparată ruseşte |
Mâncare de vinete preparată ruseşte
Reţetă tradiţională din Rusia
Ingrediente: 3 vinete potrivite, 1/2 kg rosii, 3 cepe, 1 morcov, 3 ardei grasi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 lingura marar si patrunjel verde, 1 capatina usturoi, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, sare.
Mod de preparare: Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1 ora. Fiecare felie se scurge bine, se usuca cu un servet perfect curat si uscat, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei la foc moderat, pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit toate vinetele, in uleiul ramas se pune ceapa si zarzavatul, taiate in felii subtiri, lasindu-le sa se moaie. Intr-o cratita se asaza pe fund un rind de rosii taiate rotogoale, peste ele un rind de vinete prajite, se presara cu putin usturoi pisat, iar apoi un strat de zarzavat prajit, presarat cu putina verdeata. Se procedeaza astfel pina se asaza totul, avind grija ca ultimul rind sa fie de rosii taiate. Restul rosiilor ramase se fierb cu 2-3 linguri de apa, se trec prin strecuratoare, se adauga putina sare si 1 lingurita zahar. Acest sos se toarna in cratita peste vinete si se da la cuptor tinindu-se pina ce mincarea scade bine. Se rastoarna pe farfuria de servit. Se serveste calda sau rece.
10.134 vizualizări
Versiunea printabilă1.052 tipăriri 14.351 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 4. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume) 5. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume) 12. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 15. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă) 21. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume) 22. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume) 25. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume) 27. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 29. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |