Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Mâncare de vinete preparată ruseşte |
Mâncare de vinete preparată ruseşte
Reţetă tradiţională din Rusia
Ingrediente: 3 vinete potrivite, 1/2 kg rosii, 3 cepe, 1 morcov, 3 ardei grasi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 lingura marar si patrunjel verde, 1 capatina usturoi, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, sare.
Mod de preparare: Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1 ora. Fiecare felie se scurge bine, se usuca cu un servet perfect curat si uscat, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei la foc moderat, pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit toate vinetele, in uleiul ramas se pune ceapa si zarzavatul, taiate in felii subtiri, lasindu-le sa se moaie. Intr-o cratita se asaza pe fund un rind de rosii taiate rotogoale, peste ele un rind de vinete prajite, se presara cu putin usturoi pisat, iar apoi un strat de zarzavat prajit, presarat cu putina verdeata. Se procedeaza astfel pina se asaza totul, avind grija ca ultimul rind sa fie de rosii taiate. Restul rosiilor ramase se fierb cu 2-3 linguri de apa, se trec prin strecuratoare, se adauga putina sare si 1 lingurita zahar. Acest sos se toarna in cratita peste vinete si se da la cuptor tinindu-se pina ce mincarea scade bine. Se rastoarna pe farfuria de servit. Se serveste calda sau rece.
10.098 vizualizări
Versiunea printabilă1.037 tipăriri 14.351 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Mâncare de curcan cu castane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume) 17. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 19. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi) 24. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume) 30. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |