Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi |
Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg ardei verzi, 750 g rosii coapte, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 4 carnati afumati, 6 linguri de ulei de masline, o lingurita de zahar, cate o jumatate de lingurita de cimbru si oregano, un varf de cutit de nucsoara proaspat rasa, sare, piper, 2 linguri de patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li se scoata semintele, apoi se taie in bucatele mici. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari. Intr-o cratita incapatoare se pune untdelemnul sa se incinga pe flacara potrivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot si se pun pe o farfurie, la cald. In untdelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile. Se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet. Se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 de minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se mai adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros). Cand mancarica e gata, se adauga patrunjelul tocat.
6.227 vizualizări
Versiunea printabilă1.012 tipăriri 44 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume) 9. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 18. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 19. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 22. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) 24. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 25. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi) 27. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri) 28. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |