Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Melci cu cartofi egipteni |
Melci cu cartofi egipteni
Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 1 kg melci în cochilie, 500 g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75 ml lapte dulce, 1 lămâie, sos de soia, 1 linguriţă zahăr, 100 g unt, 1 legătură de pătrunjel, 3 căţei de usturoi, muştar cu boabe, sare, piper. Mod de preparare: Melcii se spală, se scurg şi se fierb în apă cu sare. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Într-un bol, se amestecă untul cu usturoiul pisat, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin. Se umplu cochiliile melcilor cu acest amestec, se aşează într-o tavă şi se introduc pentru zece minute în cuptorul încins. Cartofii se spală, se pun la fiert în apă cu puţină sare, se scurg şi se curăţă de coajă. Se ţin la cald într-un castron, acoperiţi cu un capac. Într-un castron, se pun untul de arahide, două linguriţe de sos de soia, zahărul tos şi o lingură de suc de lămâie. Se amestecă, se adaugă laptele şi se mixează până când rezultă un sos mai gros. Se adaugă o linguriţă de muştar, piper şi se amestecă. Se scot melcii din tavă şi se servesc alături de cartofii calzi şi sosul de unt. În lipsa cartofilor egipteni, se pot folosi cartofii albi mai mici, având un gust mai dulce.
8.948 vizualizări
Versiunea printabilă1.068 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 5. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 8. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 10. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume) 13. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume) 17. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume) 19. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume) |