Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)

Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g broccoli, doi catei de usturoi, 80 g fileuri de sardele, un ardei iute rosu, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 400 g melcisori, 80 g cascaval (eventual parmezan).

Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se fierb in putina apa cu sare circa 5 minute. Se scurg, iar apa in care au fiert se pune deoparte. Se curata usturoiul, se taie felii si se caleste in uleiul incins. Se adauga sardelele clatite si zdrobite cu furculita si se dunstuiesc si ele trei minute, apoi ardeiul iute curatat de seminte si nervuri (taiat bucatele) si buchetelele de broccoli. Se pune capacul si se lasa sa fiarba circa cinci minute. Se toarna deasupra doua polonice cu zeama in care a fiert broccoli si se mai lasa cinci minute pe foc. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu melcisorii fierti si scursi si se presara cu cascaval ras.
4.112 vizualizări
761 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
2. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Quiche mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ochiuri cu mezeluri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
9. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
12. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
14. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
18. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
22. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Desert răcoritor (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.