Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) |
Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 600 g broccoli, doi catei de usturoi, 80 g fileuri de sardele, un ardei iute rosu, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 400 g melcisori, 80 g cascaval (eventual parmezan). Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se fierb in putina apa cu sare circa 5 minute. Se scurg, iar apa in care au fiert se pune deoparte. Se curata usturoiul, se taie felii si se caleste in uleiul incins. Se adauga sardelele clatite si zdrobite cu furculita si se dunstuiesc si ele trei minute, apoi ardeiul iute curatat de seminte si nervuri (taiat bucatele) si buchetelele de broccoli. Se pune capacul si se lasa sa fiarba circa cinci minute. Se toarna deasupra doua polonice cu zeama in care a fiert broccoli si se mai lasa cinci minute pe foc. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu melcisorii fierti si scursi si se presara cu cascaval ras.
4.064 vizualizări
Versiunea printabilă748 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi) 2. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi) 3. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Cordon haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 6. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă) 7. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri) 11. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi) 12. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 14. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 16. Somn fript (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Blinele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Ştrudel cu morcovi (Dulciuri > Prăjituri) 19. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi) 20. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 21. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme) 22. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume) 24. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume) 25. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 29. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte) 30. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) |