Merdenele cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză

Merdenele cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider.

Umplutura: se freacă bine ingredientele.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros.

Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc.

Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
19.012 vizualizări
1.038 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
6. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
9. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
11. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
14. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.