Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză |
Merdenele cu brânză
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare. Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică. Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider. Umplutura: se freacă bine ingredientele. Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros. Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc. Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
19.012 vizualizări
Versiunea printabilă1.038 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume) 6. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri) 7. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri) 9. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi) 10. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume) 11. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 12. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 13. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 14. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi) 21. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri) 23. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai) 24. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 26. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri) 27. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri) |