Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne |
Merdenele cu carne
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: ridicată Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare. Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar. Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider. Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros. Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar. Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc. Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.653 vizualizări
Versiunea printabilă1.026 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 3. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe) 5. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 11. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 27. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |