Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.705 vizualizări
1.033 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.