Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.653 vizualizări
1.026 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
5. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.