Miel Lancashire - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire

Miel Lancashire

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
4.858 vizualizări
1.012 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
5. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
9. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.