Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.827 vizualizări
1.038 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
2. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
12. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.