Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.856 vizualizări
1.047 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.