Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez |
Miel mongolez
Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan. Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider. Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte. Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul. Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.749 vizualizări
Versiunea printabilă1.012 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi) 3. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 7. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 10. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 13. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi) 16. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 18. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 20. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi) 21. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 22. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 24. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi) 25. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 26. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 28. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi) 29. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |