Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez |
Miel mongolez
Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan. Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider. Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte. Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul. Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.779 vizualizări
Versiunea printabilă1.017 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 2. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi) 6. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi) 9. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi) 11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi) 15. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 19. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi) 21. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 23. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi) 25. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi) |