Morcovi Parma - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Morcovi Parma

Morcovi Parma

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
4.248 vizualizări
811 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Muşchi de vacă cu sote de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
20. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
23. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ştrudel cu morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
30. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.