Morcovi Parma - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Morcovi Parma

Morcovi Parma

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
4.294 vizualizări
821 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
4. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
13. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
20. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
21. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.