Mousse au chocolat (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (I)

Mousse au chocolat (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.
Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
4.115 vizualizări
753 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
5. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
8. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.