Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (I) |
Mousse au chocolat (I)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare. Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider. Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
4.143 vizualizări
Versiunea printabilă763 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume) 5. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 11. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 15. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate) 19. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme) 24. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri) 26. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi) 30. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |