Mousse au chocolat (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (II)

Mousse au chocolat (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.
3.824 vizualizări
733 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Muşchiuleţ împletit (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.