Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (II) |
Mousse au chocolat (II)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat. Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.
3.797 vizualizări
Versiunea printabilă726 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 7. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Icre de ştiucă (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume) 10. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 15. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri) 17. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri) 25. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi) 27. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 29. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |