Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Murături turceşti |
Murături turceşti
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Ingrediente: Gogonele verzi, morcovi, ţelină, ceapă, gogoşari, varză albă, conopidă, boabe de muştar, boabe de piper, sare, oţet, miere de albine. Mod de preparare: Se curăţă gogonelele de seminţe şi apoi se taie cubuleţe mici. Morcovii, ceapa şi ţelina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt, fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăţi mai mici. Într-un vas, se fierb împreună otet (1 l la 2 l de apă) cu sare, miere de albine (depinde de cât de dulce vreţi să fie compoziţia), boabele de piper, muştarul, foile de dafin. Într-un borcan de 800 ml, se pun în ordine aleatorie toate legumele, tăiate în prealabil şi varza tocată. După ce a fiert, compoziţia de mai sus se toarnă peste legumele din borcan, ca să le opărim puţin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineaţa, după care se leagă cu celofan şi se coboară în pivniţă sau la rece pe balcon. Se serveşte la orice friptură, în special la cea la tavă.
14.520 vizualizări
Versiunea printabilă1.346 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Murături asortate (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 2. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate) |