Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval |
Musaca cu orez şi crustă de caşcaval
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung. Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4. Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc. Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute. Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca. Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.657 vizualizări
Versiunea printabilă1.234 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi) 6. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri) 7. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 9. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi) 11. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri) 12. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume) 13. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume) 15. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume) 20. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate) 22. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume) 26. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 27. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi) 28. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume) 30. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi) |