Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.753 vizualizări
1.256 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
8. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
22. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
25. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
30. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.