Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval |
Musaca cu orez şi crustă de caşcaval
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung. Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4. Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc. Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute. Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca. Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.718 vizualizări
Versiunea printabilă1.248 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 6. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume) 8. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi) 9. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) 11. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume) 12. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume) 17. Pliculeţe cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 21. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 22. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri) 23. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte) 29. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |