Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Musaca grecească |
Musaca grecească
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 1 vînătă mare, sare, 500 g cartofi, 12 linguri ulei de măsline, piper, 2 linguri rozmarin tocat, 400 g roşii, 150 g ceapă, 2 căţei de usturoi, 500 g carne tocată de vită, 1 lingură cimbru pisat, 7 ouă, 100 ml lapte. Mod de preparare: Vînăta se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm, se sărează şi se lasă să stea 20 de minute. Cartofii curăţaţi se taie în felii rotunde, groase de 2-3 mm. Se unge o cratiţă cu 2 linguri ulei, se tapetează cu feliile de cartofi, care se presară cu sare, piper şi 1 lingură de rozmarin şi se rumenesc în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 25 de minute. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie în rondele groase de 1/2 cm. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se încing 5 linguri de ulei într-o tigaie, se rumeneşte carnea uşor, amestecînd des, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc împreună. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se amestecă şi se toarnă compoziţia de carne peste cartofi. Vînăta se zvîntă bine şi se prăjeşte în restul de ulei. Peste carne, se aşează interpuse feliile de vînătă şi de roşii. Se presară cu restul de rozmarin, sare şi piper. Ouăle se bat cu laptele, se sărează, piperează şi se toarnă peste musaca. Se lasă să se rumenească în cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.
40.792 vizualizări
Versiunea printabilă1.750 tipăriri 36 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri) 10. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri) 14. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă) 17. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 20. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 23. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 29. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |