Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.612 vizualizări
3.058 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
2. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
6. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
10. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
11. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
15. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
29. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.