Musaca moldovenească de cartofi şi carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Musaca moldovenească de cartofi şi carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita, porc, curcan, pui), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt sau margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella sau cascaval.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust).
Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor, la flacara medie, pentru circa 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda, cu salata de rosii, de varza sau orice muratura aveti prin casa.
91.567 vizualizări
3.044 tipăriri
88 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de post (Salate > Salate de legume)
6. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
7. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
9. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
17. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
19. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
29. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.