Ochiuri andaluze - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Ochiuri andaluze

Ochiuri andaluze

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 oua, 3 vinete potrivite, 2 linguri faina, ulei de masline, sare, piper.
Pentru sosul de rosii: 800 g rosii curatate de pielita, 30 g ceapa tocata, o lingurita cimbru, un catel de usturoi, o lingurita zahar, o lingurita sare, piper macinat, 2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Opariti rosiile si curatati-le de pielita. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti la calit ceapa, pana se rumeneste putin. Adaugati rosiile taiate marunt si celelalte ingrediente. Lasati-le sa fiarba pana ce scad (intre 1/2 ora si o ora), amestecand din cand in cand. Durata fierberii variaza in functie de calitatea rosiilor: mai mult sau mai putin zemoase. Intre timp, spalati vinetele, zvantati-le si taiati-le rondele de 1 cm grosime. Presarati-le cu sare si lasati-le 1/2 ora sa zemuiasca. Stoarceti-le, tamponati-le cu un stergar si dati-le prin faina, iar apoi puneti-le la prajit in grasime incinsa. In cateva minute ele se patrund si se coloreaza. Scurgeti-le bine si tineti-le la cald pe hartie absorbanta. Mai adaugati putina sare si piper. Faceti ochiurile si asezati pe cele 6 farfurii rondele de vanata si deasupra cate un ochi. Alaturi, serviti sosul de rosii cald.
6.614 vizualizări
1.017 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
3. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ochiuri cu mezeluri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Ochiuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.