Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Ochiuri andaluze |
Ochiuri andaluze
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 6 oua, 3 vinete potrivite, 2 linguri faina, ulei de masline, sare, piper. Pentru sosul de rosii: 800 g rosii curatate de pielita, 30 g ceapa tocata, o lingurita cimbru, un catel de usturoi, o lingurita zahar, o lingurita sare, piper macinat, 2 linguri ulei de masline. Mod de preparare: Opariti rosiile si curatati-le de pielita. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti la calit ceapa, pana se rumeneste putin. Adaugati rosiile taiate marunt si celelalte ingrediente. Lasati-le sa fiarba pana ce scad (intre 1/2 ora si o ora), amestecand din cand in cand. Durata fierberii variaza in functie de calitatea rosiilor: mai mult sau mai putin zemoase. Intre timp, spalati vinetele, zvantati-le si taiati-le rondele de 1 cm grosime. Presarati-le cu sare si lasati-le 1/2 ora sa zemuiasca. Stoarceti-le, tamponati-le cu un stergar si dati-le prin faina, iar apoi puneti-le la prajit in grasime incinsa. In cateva minute ele se patrund si se coloreaza. Scurgeti-le bine si tineti-le la cald pe hartie absorbanta. Mai adaugati putina sare si piper. Faceti ochiurile si asezati pe cele 6 farfurii rondele de vanata si deasupra cate un ochi. Alaturi, serviti sosul de rosii cald.
6.737 vizualizări
Versiunea printabilă1.046 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai) 3. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Ochiuri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă) 20. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Ochiuri cu mezeluri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi) 28. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) |