Ochiuri andaluze - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Ochiuri andaluze

Ochiuri andaluze

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 oua, 3 vinete potrivite, 2 linguri faina, ulei de masline, sare, piper.
Pentru sosul de rosii: 800 g rosii curatate de pielita, 30 g ceapa tocata, o lingurita cimbru, un catel de usturoi, o lingurita zahar, o lingurita sare, piper macinat, 2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Opariti rosiile si curatati-le de pielita. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti la calit ceapa, pana se rumeneste putin. Adaugati rosiile taiate marunt si celelalte ingrediente. Lasati-le sa fiarba pana ce scad (intre 1/2 ora si o ora), amestecand din cand in cand. Durata fierberii variaza in functie de calitatea rosiilor: mai mult sau mai putin zemoase. Intre timp, spalati vinetele, zvantati-le si taiati-le rondele de 1 cm grosime. Presarati-le cu sare si lasati-le 1/2 ora sa zemuiasca. Stoarceti-le, tamponati-le cu un stergar si dati-le prin faina, iar apoi puneti-le la prajit in grasime incinsa. In cateva minute ele se patrund si se coloreaza. Scurgeti-le bine si tineti-le la cald pe hartie absorbanta. Mai adaugati putina sare si piper. Faceti ochiurile si asezati pe cele 6 farfurii rondele de vanata si deasupra cate un ochi. Alaturi, serviti sosul de rosii cald.
6.687 vizualizări
1.033 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ochiuri cu mezeluri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.