Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
7.037 vizualizări
1.067 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
8. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
10. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. File mignon cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
15. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
17. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
20. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
22. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
24. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
26. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
29. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.