Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
6.955 vizualizări
1.049 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Rasol de vacă cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ton cu porumb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
7. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
9. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cafea filtru (Băuturi > Cafele)
11. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Vin de măceşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
30. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.