Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări |
Omletă cu jumări
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper. Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut. Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn. Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou. Se mananca alaturi cu muraturi.
6.955 vizualizări
Versiunea printabilă1.049 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume) 3. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri) 4. Rasol de vacă cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Ton cu porumb (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 7. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme) 9. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Cafea filtru (Băuturi > Cafele) 11. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 15. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Vin de măceşe (Băuturi > Băuturi cu vin) 22. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 26. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi) 28. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 30. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne) |