Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
6.995 vizualizări
1.057 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Biscuiţi cu miere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
6. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
13. Leckerli (Dulciuri > Prăjituri)
14. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mazăre zdrobită cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
18. Tort de Ness (Dulciuri > Torturi)
19. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
20. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
28. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Mazăre scăzută (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.