Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale |
Omletă dulce cu migdale
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat. Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos. Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.385 vizualizări
Versiunea printabilă1.069 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 3. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 6. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi) 7. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă) 10. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi) 14. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci) 16. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii) 17. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi) 18. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă) 21. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Omletă cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Omletă Hawaii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă) 27. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Fire de omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 30. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă) |