Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale |
Omletă dulce cu migdale
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat. Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos. Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.333 vizualizări
Versiunea printabilă1.055 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi) 3. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) 4. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 5. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Omleta parohului (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 10. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă) 13. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă) 16. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Dulceaţă de dude (Conserve de fructe > Dulceaţă) 18. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Omletă cu caş (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 22. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 23. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri) 24. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 30. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |