Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Orecchiette gratinate cu vinete |
Orecchiette gratinate cu vinete
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 350 g orecchiette (melcişori sau scoici), sare, 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 2 vinete (circa 600 g), piper, 1 cutie roşii decojite tăiate bucăţele (circa 400 g), cîteva fire de busuioc (25 g), 150 g mozzarella, 80 g parmezan (sau alt caşcaval) ras. Mod de preparare: Se fierb pastele al dente în apă cu sare. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă vinetele tăiate cubuleţe, sare, piper şi bucăţelele de roşii şi se lasă să fiarbă aproximativ 8 minute. Se încorporează busuiocul tocat şi se mai gustă o dată de sare şi piper. Se încinge cuptorul la 220 grade C. Într-o formă unsă (de budincă), se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele şi mozzarella tăiată cubuleţe, se presară cu parmezan ras şi se lasă circa 15 minute să se gratineze.
4.035 vizualizări
Versiunea printabilă724 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume) 5. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 9. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 10. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume) 14. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 16. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume) 18. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 19. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi) 22. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) |