Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.414 vizualizări
1.198 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Omletă cu de toate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
5. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
6. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
12. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
19. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
26. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Şniţele cordon bleu (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.