Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.475 vizualizări
1.209 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
3. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Melomakaronas (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
6. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme)
8. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
15. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Chef salad (Salate > Salate de legume)
20. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
24. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tort special cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
27. Avocado cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.