Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.878 vizualizări
1.673 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
9. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
13. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
21. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
23. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
25. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
27. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
28. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.