Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume |
Orez chinezesc cu pui şi legume
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel. Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.808 vizualizări
Versiunea printabilă1.653 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi) 2. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri) 3. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 5. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Salată italiană (Salate > Salate de legume) 7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 8. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 10. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată egipteană (Salate > Salate de legume) 13. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 14. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 15. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume) 18. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi) 22. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 23. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume) 24. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume) 26. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume) 27. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 29. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) |