Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.808 vizualizări
1.653 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
2. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
3. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
13. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
18. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
24. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
27. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
29. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.