Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume |
Orez chinezesc cu pui şi legume
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel. Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.853 vizualizări
Versiunea printabilă1.664 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 4. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 8. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume) 13. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 14. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 17. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume) 18. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume) 21. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 23. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri) 25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 28. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume) |