Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Orez fiert după reţetă egipteană |
Orez fiert după reţetă egipteană
Reţetă tradiţională din Egipt
Ingrediente: 250 g orez, 600 ml apa, 2 lingurite Vegeta, 25 g unt sau margarina.
Mod de preparare: Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5 din orez. Se amesteca pina se rumeneste usor. Se pune restul de orez si se amesteca cam 1 minut. Se toarna apa cu vegeta. Se pune capacul. Se lasa sa fiarba fara sa se amestece cam 12 minute. Orezul trebuie sa fie uscat si stralucitor.
21.260 vizualizări
Versiunea printabilă1.207 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Găluşte de orez prăjite (Dulciuri > Prăjituri) 5. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 7. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri) 8. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte) 11. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci) 17. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci) 20. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 27. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |