Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
5.979 vizualizări
917 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
7. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
10. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
11. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
14. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
21. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
22. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
25. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Melci cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.