Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
5.943 vizualizări
905 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
3. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
6. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
12. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
13. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Friptură de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
19. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
20. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
22. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
25. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.