Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Orez provensal |
Orez provensal
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vânătă, 1 dovlecel, 3 roşii, 1 linguriţă amidon. Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă. Se călesc în untul încins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocată) şi ierburile, după care se adaugă ardeiul tăiat fâşii, vânăta şi dovlecelul tăiate bucăţele, roşiile curăţate de pieliţă şi se lasă să fiarbă 20 min. la foc mic. Se dizolvă amidonul în apă, se amestecă cu legumele şi se lasă să mai dea un clocot. Se scurge orezul fiert, se încorporează în amestecul de legume şi se serveşte ca atare sau lângă orice fel de carne (friptură, chifteluţe, etc.).
4.403 vizualizări
Versiunea printabilă834 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 2. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri) 11. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 13. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 14. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 17. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri) 20. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci) 21. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 24. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci) 29. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |