![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Orez provensal |
Orez provensal
![]() Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vânătă, 1 dovlecel, 3 roşii, 1 linguriţă amidon. Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă. Se călesc în untul încins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocată) şi ierburile, după care se adaugă ardeiul tăiat fâşii, vânăta şi dovlecelul tăiate bucăţele, roşiile curăţate de pieliţă şi se lasă să fiarbă 20 min. la foc mic. Se dizolvă amidonul în apă, se amestecă cu legumele şi se lasă să mai dea un clocot. Se scurge orezul fiert, se încorporează în amestecul de legume şi se serveşte ca atare sau lângă orice fel de carne (friptură, chifteluţe, etc.).
4.461 vizualizări
848 tipăriri 1 trimitere ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |