Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă Soubise |
Ouă Soubise
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 ouă, 6 felii pîine de secară, 4 codiţe de ceapă verde, 25 g unt, sare, piper. Pentru piureul Soubise: 1 kg ceapă, 100 g unt, 20 g făină, 1 cub concentrat de supă de vită, 150 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit zahăr, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi mărunt ceapa curăţată şi puneţi-o într-o oală cu apă sărată clocotită şi lăsaţi-o pînă ce apa începe din nou să fiarbă. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se înabuşe 30 de minute, împreună cu 50 g unt, sarea, piperul şi zahărul. După ce s-a înmuiat, mărunţiţi-o în mixer. Dizolvaţi cubul de supă concentrată în 1/2 l apă clocotită şi topiţi într-o tigaie 50 g unt. Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi, puţin cîte puţin, zeama de carne, amestecînd întruna, pînă ce sosul devine neted. Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi frişca nebătută sau smîntîna, săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine. Încorporaţi în sos piureul de ceapă şi puneţi-l - într-o cratiţă - pe foc, aproximativ 10 minute, amestecînd încontinuu. Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă. Prăjiţi în 25 g unt feliile de pîine, pînă ce se rumenesc frumos pe ambele părţi. Turnaţi piureul Soubise într-o tavă, aşezaţi deasupra feliile de pîine şi puneţi pe fiecare felie cîte un ou. Săraţi, piperaţi, presăraţi rondelele de codiţe de ceapă verde şi serviţi-l imediat.
3.720 vizualizări
Versiunea printabilă710 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 5. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Ouă cochete (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate) 17. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte) 20. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume) 25. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 30. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume) |