Ouă Soubise - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă Soubise

Ouă Soubise

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ouă, 6 felii pîine de secară, 4 codiţe de ceapă verde, 25 g unt, sare, piper.
Pentru piureul Soubise: 1 kg ceapă, 100 g unt, 20 g făină, 1 cub concentrat de supă de vită, 150 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit zahăr, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi mărunt ceapa curăţată şi puneţi-o într-o oală cu apă sărată clocotită şi lăsaţi-o pînă ce apa începe din nou să fiarbă. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se înabuşe 30 de minute, împreună cu 50 g unt, sarea, piperul şi zahărul. După ce s-a înmuiat, mărunţiţi-o în mixer.
Dizolvaţi cubul de supă concentrată în 1/2 l apă clocotită şi topiţi într-o tigaie 50 g unt. Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi, puţin cîte puţin, zeama de carne, amestecînd întruna, pînă ce sosul devine neted.
Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi frişca nebătută sau smîntîna, săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine. Încorporaţi în sos piureul de ceapă şi puneţi-l - într-o cratiţă - pe foc, aproximativ 10 minute, amestecînd încontinuu.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Prăjiţi în 25 g unt feliile de pîine, pînă ce se rumenesc frumos pe ambele părţi. Turnaţi piureul Soubise într-o tavă, aşezaţi deasupra feliile de pîine şi puneţi pe fiecare felie cîte un ou. Săraţi, piperaţi, presăraţi rondelele de codiţe de ceapă verde şi serviţi-l imediat.
3.754 vizualizări
728 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
4. Ouă scoţiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
11. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
21. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
25. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
27. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.