Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.814 vizualizări
963 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
7. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
11. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă cleştar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
17. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Frigărui marinate cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Stea cu cocos (Dulciuri > Torturi)
24. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
25. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
28. Ceai Kashmir (Băuturi > Ceaiuri)
29. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.