Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.796 vizualizări
956 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
6. Porumbei fripţi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tort economic (Dulciuri > Torturi)
11. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
15. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Piure de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
22. Cremă Fondue (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
29. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
30. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.