Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.849 vizualizări
978 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
3. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Spaghete tiroleze (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Nudli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
12. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
22. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tobă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
30. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.