Ouă florentine (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I)

Ouă florentine (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras.

Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.402 vizualizări
735 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
14. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
29. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.