Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I) |
Ouă florentine (I)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 2 Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras. Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena. Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.374 vizualizări
Versiunea printabilă725 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci) 2. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume) 3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme) 7. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 10. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 11. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 12. Ouă scoţiene (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi) 14. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 15. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte) 18. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 19. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri) 20. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri) 23. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 24. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 25. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi) 26. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) |