Ouă florentine (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I)

Ouă florentine (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras.

Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.420 vizualizări
744 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
5. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
6. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
13. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
24. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.