Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II) |
Ouă florentine (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt. Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper. Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici. Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna. Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă. Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.272 vizualizări
Versiunea printabilă640 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 2. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Ratatouille cu melcişori (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri) 6. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume) 8. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 12. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 14. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume) 17. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 22. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi) 25. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă) 26. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Ouă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) |