Ouă florentine (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.318 vizualizări
660 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
7. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
9. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
10. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
11. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
25. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
29. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.