Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II) |
Ouă florentine (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt. Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper. Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici. Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna. Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă. Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.304 vizualizări
Versiunea printabilă651 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri) 2. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 8. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri) 13. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 16. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 17. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi) 18. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 22. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă) 25. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri) 27. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |