Ouă franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă franţuzeşti

Ouă franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 oua, 1/2 l ulei, 100 g mustar, 3 castraveti in otet, 100 g smintina, sare, piper.

Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este obligatoriu. Pe oua se presara putina sare si putin piper dupa care se toarna sosul obtinut din ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeata, dupa gust.
Se servesc reci ca aperitive si inlocuiesc ouale umplute.
6.228 vizualizări
898 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
3. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
8. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
10. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
13. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
26. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.