Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă franţuzeşti |
Ouă franţuzeşti
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 10 oua, 1/2 l ulei, 100 g mustar, 3 castraveti in otet, 100 g smintina, sare, piper. Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este obligatoriu. Pe oua se presara putina sare si putin piper dupa care se toarna sosul obtinut din ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeata, dupa gust. Se servesc reci ca aperitive si inlocuiesc ouale umplute.
6.181 vizualizări
Versiunea printabilă888 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 6. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 7. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume) 9. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă) 10. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 11. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 14. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume) 16. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 22. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 24. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte) 27. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă) |