Ouă scoţiene - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara.
Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.186 vizualizări
999 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
2. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
4. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
14. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
21. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
23. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.