Ouă scoţiene - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara.
Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.214 vizualizări
1.010 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
5. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
10. Coşuleţe de parizer cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ouă cochete (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
20. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
21. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.